
Bu truffle lar hem gideceğiniz bir yere hediye olarak götürülebilir hem de evinize gelen konuklara ikram edilebilir cinsten.
Fındık ve kakao kaplı truffle ( 35-40 adet için )
- 200 gr. bitter küvertür
- 50 gr. tereyağ ( her markayı denedim en iyisinin bahçıvan olduğunu düşünüyorum )
- 200 ml. krema
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 3 paket vanilya
- fındık içi
- kakao
krema,pudra şekeri ve vanilyayı karıştırıp kaynattıktan sonra küçük parçalara bölünmüş çikolatalar eklenip ocağın altını kapattım ve sürekli karıştırarak iyice erimesini sağladım. Daha sonra buzdolabında 2 saat beklettim sonra tereyağını ekleyip mikserle çırptım. Tereyağ olduğu için biraz yumuşak oluyor o yüzden elimle yuvarladıklarımı fındığa veya kakaoya batırıp hemen dolaba attım. Bazılarının içine bütün fındıkta koydum. Bir kısmını bir süreliğine Almanya'ya yerleşen arkadaşlarımıza giderken götürdüm kalanını 1 gece dolapta beklettim ve ertesi gün kendine gelmişti tam kıvamını almıştı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder